Kontorergonomi

Kontorergonomi

God ergonomi relateres som oftest til kontorarbejdspladsen og handler i stor grad om at tilretteligge arbejdsstillingen således at kroppen har det godt mens man arbejder. Det er essentielt at give kroppen muligheden til at kunne arbejde aktivtnaturligt og varieret.

Vi er alle forskellige...

Det er ikke uden grund at Vi ifølge arbejdsmiljøloven har pligt og ret til at indrette arbejdspladsen og anskaffe de nødvendige hjælpemidler. Vi er alle forskellige og har brug for individuelle løsninger og tilpasninger!

Hvis ikke man tager forebyggelsen alvorligt, kan konsekvenserne blive alvorlige både helbredsmæssigt og økomisk!

Sygefraværet skal nedbringes...

Sygefravær er en udgiftspost de fleste virksomheder må tage alvorligt. En udgift, der dækker over mere og andet end den umiddelbare reduktion i arbejdsstyrken under selve sygefraværet. Udgiften omfatter reduceret produktivitet og medarbejdertilfredshed langt ud over selve sygefraværsperioden. Ved at arbejde forbyggende med sygefraværet kan man både reducere udgiften i form af nedgang i produktivitet, og også udgiften ved en eventuel fraværsperiode med dertilhørende vikaromkostninger, indkøringsperiode, m.m.

Hvordan undgås belastningsskader?

Mere information

Opskriften på ondt i nakke og skulder er at have armene i en fremoverlænet position med tyngdepunktet for langt fremme. Har du i tillæg en lille skærm i forkert position med en dårlig læsbarhed, vil dette skabe spændinger i nakke og skuldre. Spændinger fører også til dårlig blodcirkulation.

Toppen af din computerskærm skal være i højden på dine øjne, når du kigger lige ud. Det betyder, at du undgår at kigge for meget nedad på din skærm. Det er med til at minimere risikoen for at få ondt i nakken og skuldre.

Hvordan undgås belastningsskader?

Mange arbejder i unaturlige og dårlige arbejdsstillinger og oplever smerter i hånd, arm, ryg, nakke eller skuldre.

Smerter igennem længere tid kan ende ud i mere omfattende skader. De mest almindelig kendte er musearm og tennisalbue.

Fysioterapeut og ergonomisk rådgiver Mike Wilson giver dig gode råd til indretningen af kontorarbejdspladsen!

Kategorier

Op og stå

Ergonomiske hjælpemidler

Ergosafe

Stole

Elektro

BORD Tilbehør

SKÆRMARME

Outlet

Indkøbskurv
Scroll to Top